Találatok: 2387

 Henn Sándor   

Henn Sándornak hívnak, 1961-ben születtem, Balatonfüreden a Balatontól 150m-re nőttem fel. Mindig szerettem a természetet, szeretek kirándulni. Egy fiú és egy lány gyermeknek vagyok az édesapja.

Fiam már a vállalkozásban dolgozik, lányom környezetvédelmi szakon még tanul. Mindketten az általam megkezdett utat járják.

Felfigyeltem a körülöttünk lévő egyre halmozódó szemétre, az erdőkben a mezőkön, az utak szélén. Belegondoltam, hogy mi lesz a gyermekeinkkel, ha ez így folytatódik. 1991-ben megérett bennem az elhatározás, hogy ez ellen tennem kell.

Egy környezetvédelmi előadáson nagy betűkkel a falon a következő szöveg állt:

"A FÖLDET NEM A NAGYAPÁINK HAGYTÁK RÁNK ÖRÖKSÉGÜL, HANEM AZ UNOKÁINKTÓL KAPTUK KÖLCSÖN!"

Ez a mondat megfogott, és a további életemben meghatározó irányt adott. A fő célom, hogy a lehető legtöbb újrahasznosítható anyagot begyűjtsem rendezett kulturált körülmények között és előkészítsem az újrahasznosításra.

A világot nem akarom megváltani, ezt Jézus megtette. Én csak annyit tudok tenni, ami tőlem telik, viszont azt megteszem és ezután is meg fogom tenni.

A környezetünk védelméért társadalmi megbízatásokat is vállalok, többek között egy balatonszőlősi civil szervezetnek vagyok a vezetője, amelynek a fő célja a természetünk megóvása és védelme.

 

Ahhoz hogy a kiemelt szövegrészt betudjam, tartani meg kellet fogadnom Dr. Oláh György Nobel-díjas kémiai tudományok doktorának a gondolatait. A Nobel-díj átvételénél a következőket mondta:

,,Ha el akarjuk kerülni hibáinkat, tartsunk ellenségeket! Egy ellenség hosszú időt és fejtörést hajlandó arra áldozni, hogy megkeresse legapróbb hibáinkat is, és nem is tart igényt ellenszolgáltatásra. A baj csupán az, hogy kevés manapság az igazán tehetséges ellenség."

 

A fenti gondolatokkal szeretném megköszönni feljelentgetőimnek, közérdekű bejelentgetőknek, amit értem tettek, és tesznek!


Henn Sándor

Oldal tetejére